Antonio Gramsci: duivels marxistisch genie

Hoe de perceptie tegen rechts is ontstaan

Definitie van een linkse progressieve persoon: cool, sexy, goed in bed, nonchalant, geweldige smaak in kleding en muziek, altijd klaar voor de underdog en de minstbedeelden te helpen, haten onrecht, groot respect voor de werkende bevolking en alle vormen van leven zonder onderscheid van ras, afkomst of uitzicht, hebben echte bekommernis om het milieu, zijn absoluut tegen geweld, haten ongelijkheid, zijn van nature lief voor kinderen en alle lieve diertjes met flapoortjes mooie ogen en zachte vacht die door hun gelaatsuitdrukking de indruk wekken een menselijke glimlach te hebben.

Dat bewijst alleen maar hoe ongelofelijke principieel de zogenaamde rechtse conservatieven zijn. Want wat maken die zich het leven toch moeilijk om zo tegen die stroom van het superieure linkse denken in te gaan. Het zou toch zoveel comfortabeler zijn om gewoon ook links te worden en al die fantastische eigenschappen zouden als vanzelf naar hun worden getransfereerd. Maar dat doen rechtse denkers niet, want voor hun is de waarheid belangrijker dan sociale aanvaarding.

Definitie van rechtse conservatief: Niet cool, totale nul in bed, klote smaak in kleding en muziek, niet sexy, racist, verkleed zich in het geheim als vrouw, met voorkennis zaken doen, uitbuiter van de werkende bevolking, egoïst, milieu vernietiger, nimby mentaliteit, dom, hebberig, Filistijn, wreedheid, leugenachtig, corrupt, xenofoob, islamofoob, veelwijverij, extremisme, overspel en puur de duivel op aarde zijnde verschijning. De duivel in een gedaante van een mens als het ware.

Als rechts en conservatief zijnde, kan ik bevestigen dat heel wat van deze vooroordelen helemaal waar zijn. Vooral dat in het geheim verkleden in een vrouw is zo waar;))

Alle rechtse denkers hebben dus een monopolie op misselijkmakendheid en verdorvenheid. Hoe komt dat? Van waar dat idee? Wie is daar voor verantwoordelijk? Van waar komt die perceptie?  U begrijpt dat niet?  Even uitleggen dan maar.  

Wel dat komt, omdat alle links denken, gewoon niet praktisch is, totaal fout, ongeloofwaardig en bij de minste degelijke vergelijking op cijfers,  statistiek, logica en echte sterke en waarachtige argumenten door de mand valt. Diep in hun binnenste weten linkse ideologen dat wel. Vandaar dat Hans Teeuwen in zijn show al eens aanhaalde dat ‘ linkse meisjes geil worden van rechtse praatjes’. Ze zijn zo makkelijk met wat geld te overtuigen. Helmut Kohl wist het ook al, zijn uitspraak was echt hilarisch, maar o zo waar ‘ je kan een hond makkelijker voorbij een hotdog kraam krijgen dan een socialist voorbij een pakje geld’.

Daarom moeten de linkse progressieve het politieke argument winnen met emotie en zich vooral geen zorgen maken over verwaarloosbare details zoals, degelijk onderzoek, waarheid, logica, praktische overwegingen of haalbaarheid. Alles wat ze moeten doen is die rechtse conservatieven op hun vermeende persoonlijkheid aan te vallen als totaal onbetrouwbaar en des duivels met dubbele agenda en met als enige doel zijn medemens uit te buiten. Niets wat uit de mond van zo een rechtse zak komt kan dan immers van enige waarde zijn. De ‘ad hominem’ aanvallen zijn daarin altijd zeer succesvol gebleken. Niet het onderwerp maar de persoon wordt aangevallen. Dat gaat vaak zo als er geen echte argumenten en bewijzen zijn, of als onze linkse vrienden zoals gewoonlijk weer eens om cijfers en kennis verlegen zitten.

Het kwaadaardige genie achter deze strategie heet ‘ Antonio Gramsci’ , een Italiaanse Marxist - communist die zich realiseerde dat vooraleer links het politieke debat kon winnen, ze eerst het culturele debat moesten inpakken. Dus was het zaak voor links om eerst te infiltreren op de universiteiten, scholen, de kunst, de media om van daaruit te bewijzen dat rechts een moreel en ethisch verwerpelijk systeem vertegenwoordigde. Daarom denken vandaag de dag rechtse denkers nog steeds dat ze eigenlijk maar sukkels zijn. Het zit in onze opvoeding die we meekregen.

Maar dat zijn ze niet. Laten we recente geschiedenis er eens op nakijken. Stalin, Mao, Pol Pot en technisch gezien zelfs een Nationaal-socialist als Hitler, hebben onder hun clubje voor meer dan honderd miljoen doden gezorgd. Veel meer dan rechtse knuffeldenkers ooit op hun geweten zullen hebben.

Als ik dus de gratuite en niet door enig wetenschappelijk onderzoek gesteunde prietpraat lees van een psychoanalyticus (ook al een betwiste wetenschap) zoals Paul Verhaeghe in zijn boek ‘identiteit’, dan kan ik daar alleen maar eens meewarig het hoofd bij schudden en lichtjes glimlachen. Het is weer zo gemakkelijk om te doemdenken en één grote schuldige te zoeken. In zijn geval de ‘neoliberalen’ en de vrije markt. Zielig. Astrologen werden vroeger ook ernstig genomen. Het zal zijn tijd wel duren vooraleer we met zekerheid ook de psychoanalyse naar de achterzijde van de boekskes kunnen verwijzen, waar het naast de horoscoop kan gelezen worden door ijle windhoofden. Amusant maar van geen enkele waarde.

Feit is dat Verhaeghe geen oplossingen aanreikt en alleen maar aan doemdenken en schuldaanwijzing doet. Maar dat de wereld in alle opzichten altijd maar vooruit gaat is iets dat aan zijn inzicht ontsnapt. Voeding, levensverwachting, onderwijs, hygiëne, proper water, geneeskunde, communicatie, kindersterfte, democratisering, werkomstandigheden, en ga zo maar door, zijn alleen maar beter geworden door de eeuwen heen. Bjorn Lomborg legt dat met cijfers en feiten uit. Iets waar links progressief beter niet aan begint, blijkbaar. Verhaeghe streeft goedkoop populistisch succes na en niets anders. In onze media zal die man niet veel tegengewicht of kritiek krijgen. Dat staat vast. Antonio Gramsci is hier nog heel erg aanwezig op redacties.

De overheid spendeert momenteel 65 miljard euro meer dan 10 jaar geleden. 
Kijk eens naar je eigen leven. Kan jij me vertellen wat die 65 miljard euro voor jou heeft gedaan? Hoe je leven vandaag beter is dan 10 jaar geleden?
De overheidsuitgaven bedragen inmiddels 55% van het BNP. Van iedere euro die we verdienen, wordt er 55 cent door de overheid gespendeerd. Nota bene onder 15 jaar liberalen in de regering. Een groot deel van die periode leverden ze zelfs de premier. En al die tijd werd de overheid groter en groter en ... GROTER! Socialisme werkt niet en nooit. Zo eenvoudig is dat. 

Ook vandaag nog. Ondanks de talrijke besparingen zal de overheid volgend jaar meer geld uitgeven dan dit jaar. 

Niettemin zijn er nog "intellectuelen" die mogen roepen dat de neoliberale samenleving de oorzaak is van alle miserie. Ze krijgen daarvoor zelfs een podium in de kwaliteitskranten. Niemand die even de moeite doet om uit te leggen dat een maatschappij waarin de overheid 55% van de economie uitmaakt, allesbehalve neoliberaal is. Met 55% leun je in ieder geval dichter bij het communisme aan dan het neoliberalisme. 

In Cuba bijvoorbeeld bedragen de overheidsuitgaven 78% van het BNP. In Hong Kong, één van de meest liberale samenlevingen van de wereld, zitten we aan 18%. 

Rachel Carson heeft met haar boek ‘silent spring’ uit 1962 de eerste echte golf van emo en eco doemdenken gelanceerd. De eerste groene campaigner. Haar kruistocht tegen DDT heeft er voor gezorgd dit supermiddel is afgeschaft en niet meer mocht gebruikt worden in de landbouw. Het gevolg was dat er tientallen miljoenen extra doden zijn gevallen in vooral arme Afrikaanse landen die geen DDT meer konden gebruiken. Carson vervalste haar cijfers en gegevens om toch maar gelijk te krijgen. Ook vandaag de dag nog is ze ondanks haar verpletterende verantwoordelijkheid voor de dood van miljoenen Afrikaanse kinderen, nog steeds een heldin voor groene en linkse politici.

Ik wantrouw dus alle doemdenkers, want nog nooit hebben ze gelijk gekregen. Maar ze hebben wel al veel stuk gemaakt en  enorm veel menselijk lijden en achteruitgang teweeg gebracht. Dat kan tellen voor mensen die zich dan progressief noemen. Ze staan meestal voor stilstand en achteruitgang.

Het is niet perfect, misschien zal het dat wel nooit zijn, maar tot dusverre heeft de mens al elk probleem dat hem voor de voeten is gegooid opgelost. Vroeger hadden wij hier religie (spijtig genoeg in een groot gedeelte van de wereld nog steeds fel aanwezig) om de bevolking te onderdrukken en in de pas te laten lopen.

Nu echter hebben we linkse en groene religie zoals het klimaat, de ontwikkeling samenwerking maffia via 37000 NGO’S in de wereld om ons rijke westerlingen een geweten te schoppen. Poor people in rich countries sending money to rich people in poor countries, is samengevat wat er van al deze hulpverlening overblijft.Hulp, helpt niet zoals journaliste Linda Polman zo accuraat beschrijft. 

Nee, de mens is geen wandelende kanker op twee benen die de planneet zal vernietigen. Wij zijn het summum van de evolutie zoals Darwin het beschreef, en wij zijn nog steeds een diersoort in ontwikkeling.