Vlaamse milieumaatschappij klimaatrapport.

Vlaamse milieumaatschappij maakt positief klimaatrapport, maar beseft dat wellicht zelf niet.

 

Het is weer zover, een nieuwe herfst een nieuw klimaatrapport. Ditmaal van het VMM (Vlaamse Milieumaatschappij)  Dat is een overheidsvehikel die zich bezighoudt met het meten en als het even kan, ook nog maken van onze leefwereld. Deze instelling, zo gul gesponsord door ons de belastingbetaler heeft een fantastisch optimistisch rapport afgeleverd. Beseffen ze daar zelf niet hoor. Waarschijnlijk niet eens hun bedoeling toen ze deze (IPCC AR5 light) versie in elkaar knutselden.

Omdat de belastingbetaler zich deze overheidsinstelling ook zou herinneren, gunstig gezind en overvloedig dankbaar zou zijn voor zoveel inzet van deze brave overbezorgde ambtenaren, leveren ze zo nu en dan een rapportje af. Dat gaat dan via de gekende kanalen naar de media en die geven dan op hun beurt gewicht en erkentelijkheid aan die mening. Want dat is het maar, één mening. Geen vaststaande onbetwiste wetenschappelijke feitelijkheid. Ook al wordt het op die manier verkocht aan de argeloze burger.

Jaarlijks is er een klimaatcongres onder auspiciën van de VN, dat dit jaat in “Le very gay Paris” (COP21) plaatsvindt.  Andere jaren gaan deze ongeveer tienduizend professionele vakantiegangers op uw en mijn kosten naar Cancun, Rio of een andere exotische plaats om over de teloorgang van de prachtige planeet te debatteren. Dan moet je toch met iets op de proppen komen.  Kwestie van sérieux.

Maatregelen die de belastingbetaler geld gaan kosten i.e -een volledige nieuwe niet kapitalistische wereldeconomie opbouwen-, dat gaat die alleen maar goedkeuren als we die eerst deftig de stuipen op het lijf jagen. Apocalyptische beelden en voorspellingen zijn dan een hele hulp. Dat had Al Gore (the Goracle) goed begrepen toen hij fictie beelden in zijn documentaire (sic) “an inconvenient truth” monteerde. Dit is fictie oordeelde een rechter in het Verenigd Koninkrijk, dat mag zonder deftige uitleg in onze scholen nooit nog worden vertoond. Maar dat wist u niet, want onze pers heeft u dat geheel en al per ongeluk vergeten te vermelden. Zonde toch.

Groene belangengroepen zoals Greenpeace moedigen hun naïeve volgers wat aan en het schip is vertrokken. In het geval van Greenpeace is dat bv in een diesel gestookte boot protesteren tegen oliewinning. Het is “earth hour” “save the planet” De arrogantie, alsof wij nietige  wezens dat kunnen.

Geen spoor van een begin van ook maar één wetenschappelijk bewijs van te vinden.

Uitkomst van die “COP” meetings is al sinds 1992 (Rio) onveranderd dezelfde, de mens is de planeet aan het verwoesten, de energiebronnen aan het opgebruiken (wat zouden we er anders moeten mee doen?) en stoot daardoor CO2 uit en dat gaat deze mooie blauwgroene bal doen opwarmen. Gevaarlijk opwarmen dan nog. Geen spoor van een begin van ook maar één wetenschappelijk bewijs van te vinden. Maar links en groen hebben deze ideologie nu eenmaal omarmt en dat zullen we geweten hebben. De nieuwe kapitalisten die rijk worden van die miljarden subsidies, elektriciteitsprijzen die 50% stijgen en de armsten het eerst terffen. Het zal deze groene profeten een zorg wezen.

Dit overheidsvehikel (VMM) heeft dus nu ook een klimaatmening op papier gezet. Uiteraard zitten er mooie grafieken in en zijn de statistieken fijn om naar te kijken. Fijne trivia om mee uit te pakken.  Meer ook niet. Het kan nuttig zijn om te weten dat het wat minder waait en dat het wat meer regent dan vroeger. Vroeger is dan 150 jaar geleden.

De aarde is al zo een 5 miljard oud en de mens meet zo een 150 jaar de temperatuur op van zijn leefomgeving. Dat was handig om te weten welk weer we konden verwachten. Maar verder dan vijf dagen accuraat voorspellen was er tot nu to niet bij. Toch worden wij geacht dat deze wondermensen met wonder computers en wonderbaarlijke computermodellen de toekomst van het klimaat tot wel 100 jaar ver juist kunnen voorspellen.

Banken proberen een veel minder complexe materie (dan het klimaat van onze aarde) als “de economie” en de “koersbewegingen” van aandelen, beurzen en valuta’s aan de hand van….  computermodellen te voorspellen. Zoals iedereen wel weet, werkt dat ook vlekkeloos. NOT!

Alles is ook veel beter nu dan 150 jaar geleden, maar om één of andere reden is dat in het rapport vergeten. Die negatieve focus toch.

En voila, in dit rapport staat dat het in Ukkel nu gemiddeld 2,5° warmer is dan 150 jaar geleden. Wat een gelukkig toeval is dat wel niet. Alles is namelijk evenredig beter geworden in ons kleine kikkerlandje. Levensverwachting, voeding, hygiëne, water en lucht kwaliteit , medische wetenschap, transport, kindersterfte, sociale zekerheid, werkomstandigheden, gelijkheid…. Kortom alles is beter geworden en het is nog wat aangenamer warmer ook. De kusthoreca zal je niet horen klagen.

Geen enkele utopische socialist van eind 19de begin 20ste  eeuw had ook maar kunnen bevroeden wat een vooruitgang onze maatschappij zou ondergaan. Arbeiders die maar 38 uur meer moeten werken en op reis gaan naar Spanje en Turkije en zijn opgeklommen tot de middenklasse. Om maar één voorbeeld te geven.

Hoe het komt dat het tijdens de middeleeuwen en Romeinse tijd warmer was dan nu, met lagere CO2 in de atmosfeer. Ik kan dat antwoord niet vinden in het rapport.

Las het rapport en het staat vol tegenstrijdigheden (teveel om in één artikel te bespreken) en hun leidraad is het IPCC rapport AR5, ook al een mening van benoemde ambtenaren die hun politieke agenda willen doordrukken. Dit is eigenlijk een IPCC rapport light. Een copy-paste, met dat verschil dat het cijfers zijn over een onooglijke kleine puist op het gat van onze planeet. Zo staat er dat CO2 gehalte nu hoogste is sinds 800.000 jaar. Hoe het dan komt dat het tijdens de middeleeuwen en de Romeinse tijd warmer was dan nu, met die lagere CO2, staat er niet in. Overgekeken. Wellicht lag dat aan die –sports utility horses ofte SUH – van die tijd.

Altijd is het doom & gloom, nog nooit kwam er eentje ook maar uit, van Malthus, naar club van Rome over Ehrlich. Toch nemen media het serieus en stelt geen enkele journalist van de mainstream media ook maar één kritische vraag. Worden die dat dan nooit moe om nadien met de realiteit om de oren te worden gekletst.

Doe eens een “baten analyse” in plaats van altijd die “doem-kosten analyse” Weet het wel, dan is het overwegend goed nieuws en dat verkoopt niet en brengt geen donaties en subsidies binnen. Alle begrip

Wie echt meer wil weten, lees mijn antwoord aan de “Captains of society “of volg de hyperlinks op mijn website.