Bill Whittle over eat the rich.

In deze video legt Whittle uit wat er zou gebeuren als we de rijken de crisis willen laten betalen. Het is een opmerkelijke video. Die eenvoudige en simpele linkse slogans gaan snel naar de prullenmand.

Tobback liegt maar niemand spreekt tegen

De overwinning van Hollande was een opsteker voor de socialisten in Europa. 

Ook in België was er al meteen de roep om de teugels wat te vieren. Nu nog feller met de steun van een van zijn zinnen beroofde paul De Grauwe.

Louis Tobback zei onlangs het volgende in Reyers: "Gezonde financiën zijn belangrijk maar ten koste van wie? 99% van de bevolking die moet besparen om 1% vet te mesten?"

Tobback heeft natuurlijk gezien dat dergelijke populistische praat Hollande in Frankrijk aan de overwinning hielp. 


En aangezien er toch niemand is om hem tegen te spreken, kan hij zonder enige weerstand deze propaganda de wereld insturen. 

Zelfs de liberalen in dit land willen immers niet meer gezegd hebben echte liberalen te zijn. Ze gaan een congres organiseren om te kijken hoe blauw ze moeten zijn. Dat gaat niet goed aflopen. N-VA heeft het socio-economische discours van de liberalen overgenomen en verkopen dit veel beter. 

Als politieke partij heb je nochtans geen congres nodig om je ideologie te bepalen. Een ideologie heb je of heb je niet. 

Eigenlijk organiseren ze dan een congres om te kijken hoe ze hun principes kunnen buigen om in te spelen op de huidige wind in de maatschappij. Principes zijn zoals en vervelende scheet zei vader Eyskens ooit, je houdt hem zo lang mogelijk op en laat hem dan rustig ontsnappen.

Als dan toch niemand bereid is om het liberalisme te verdedigen, zal ik die ondankbare taak hier op mij nemen en Tobback van antwoord dienen met enkele harde cijfers die Geert Noels al liet optekenen.

Blijkt dat 1% van de bevolking in België 11,4% van de belastingen betaalt. De sterkste schouders dragen hier dus wel degelijk hun deel van de lasten.  

Maar uit diezelfde tabel blijkt ook dat de onderste 50% van de bevolking amper 6,4% van alle belastingen betalen! 

We hebben hier dus de helft van de maatschappij die eigenlijk helemaal niets bijdragen. 

Dat is dus volgens Tobback de meerderheid van de 99% die de 1% aan het vetmesten is? Dat zou hij toch eens moeten uitleggen. 

Het zijn de mensen daarboven die eigenlijk echt reden tot klagen hebben. Het deel van de bevolking dat productief is , bepaalde talenten heeft ontwikkeld en hiervoor een redelijk loon betaald krijgt. 

Zij zijn het die het volledige gewicht van de alsmaar dikkere overheid moet dragen. En zij zijn het die zich blauw betalen en daarvoor steeds minder terug krijgen. 

Tekts Maarten verheyen