Ik ben

Atheïst en heb totaal geen respect voor welke religie dan ook. Ik ben vooral tegen de religie van de vrede. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Pro abortus en heb totaal geen begrip voor een andere mening daaromtrent. De vrouw en niemand anders zal beslissen over haar lichaam. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Pro euthanasie en wil dat te vuur en te zwaard verdedigen. Ben ik links of rechts?

Ik ben

Tegen de onmogeljke bankbonussen en wil dat banken aan banden worden gelegd. Bankiers zijn geen ondernemers die toegevoegde waarde creeëren mar doodgravers van bedrijven. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben 

Tegen de verklikkersmaatschappij die men in Antwerpen wil installeren. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben 

Voor legalisering van drugs wereldwijd, omdat ik vind dat dit een drug is zoals sterke drank of sigaretten die wel legaal zijn en waar de overheden miljarden aan verdienen. Ook omdat de middelen ter bestrijding beter kunnen worden gebruikt ter bestrijding van armoede. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Tegen de doodstraf. Ben ik dan links of rechts? 

Ik ben

Voor het homohuwelijk. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Pro Israël en wil dat er vrede komt in het midden oosten. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Tegen de klimaatreligie, mijn stelling is sceptisch en ben zeker dat er op dit ogenblik niemand 100% zeker weet welke richting het uitgaat. Sceptici zijn niet de betweters. Ze twijfelen en zijn niet zeker, maar worden aangepakt alsof ze de duivel in persoon zijn door de echte gelovers. Want klimaatreligie het is een geloof geen bewijs. Anders noemde het bewijs. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Tegen teveel overheid zoals wij dat in België kennen, dat wij 55% van wat wij opbrengen naar de overheid gaat is gewoon totaal onaanvaardbaar. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Tegen vakbonden zoals ze nu functioneren, omdat ze zichzelf alleen maar instandhouden en niets inzitten met hun leden. Ze hebben geen rechtspersoonlijkhied en totaal geen moraal. Ze willen wel dat anderen dat doen en hebben, maar zelf zijn ze de ergste zondaars. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben 

Liberaal, maar de Open VLD is niet meer mijn partij, omdat ze sinds Verhofstadt het land verder hebben kapotgemaakt en een onverantwoord grote overheid hebben uitgebouwd. De huidige generatie vervult mij ook niet met veel vertrouwen. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Tegen stemplicht. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Voor een eengemaakt België. Voor mij hoeft Vlaanderen niet onafhankelijk te worden. Ik denk trouwens dat binnen Europa dat nooit gaat worden toegestaan. Dan vragen de Catalanen, Bretoenen en Basken etc... Dus dat is een sprookje. Gaat nooit gebeuren. Ik wil minder overheid en dan is de weg minder politici en niveaus, niet meer. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Voor openbaar vervoer en het is heerlijk rijden in een trein. Ik zit er graag in, maar zou wel willen dat hij stipter en netter was. Dat er minder stakingen zouden zijn. Maar dat is mijn stuk vakbonds onbegrip. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Voor betere wegen en lagere taksen op auto's. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Voor mooie en snelle wagens. Ben ik dan rechts of links?

Ik ben

Voor ondernemerschap en wil dat dit moet kunnen in de beste omstandigheden die een overheid kan creeëren. Ik ben tegen ambtenaren die opgeleid worden met het idee dat alle ondernemers criminelen en fraudeurs zijn die nog niet gepakt zijn. Ambtenaren zouden (civil servant) moeten zijn, dat zijn ze niet. Nu zijn het lastpakken en vaak zonder begrip voorde ondernemer die met alle hebben en houden verantwoordelijk is. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Voor betere fietspaden en fietsen is een fijne sport. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Voor de inval in Irak. Sadam was een beest en mocht gerust weg. Ben ik links of rechts?

Ik ben

Niet gerust in die Arabische lente. Omdat het misschien wel slechter is dan voorheen als er teveel met religie en te weinig met verstand wordt gestemd. Ben ik dan links of rechts?

Ik ben

Geen vegetariër. Ben ik dan links of rechts?

Ik Ben

Pro vaccinatie, ouders zouden hun kindern moeten vaccineren. Is dat links of rechts? 

Ik ben

pro nucleair, zoals zeer veel ecologisten tegenwoordig dat ook zijn. De ecomodernisten zijn de afvallige milieuactivisten die nu heel erg pro nucleair zijn. Die kunnen door dezelfde deur als de sceptici. Is dat links of rechts?

Ik ben 

Tegen al die ngo's die aan ontwikkelingshulp doen en zichzelf, de lokale dictator en hun personeel verrijken en niets oplossen, maar integendeel de zaken erger maken. Ben ik dan links of rechts.

 

Wie mijn website bezoekt en leest weet dat het links-rechts verhaal niet zo eenduidig is, als als onze vriend" Antonio" Gramsci het had voorzien. 

Wees open van geest en laten we elkaar niet haten maar met feiten, cijfers en argumenten trachten te overtuigen.  

Een paar antwoorden op jullie reacties

Er zijn blijkbaar wat wrijvingen over mijn vermeende rechtlijnigheid wat betreft religie. Dat zou respectloos kunnen overkomen en beledigen. Daarom wat meer uitleg, hoe ik daartoe kom. Waarom ik dat standpunt ben toegedaan.
 
Dat van die religie zal ik verder uitleggen, maar daar sta ik dus achter. Ik niet alleen, Richard Dawkins, Christopher Hitchens, Ricky Gervais, Pat Condell, Hans Teeuwen.. om er maar enkele te noemen, zijn die harde mening ook toegedaan. Daar kan ik dus mee leven met zo een standpunt. Ook prof Vermeersch is een echte Papenvreter meen ik mij te herinneren.
 
Ik heb ook geen respect voor uitgevonden sprookjes zoals Hansje en Grietje. Er zijn 3000 religies in de wereld die geen respect hebben voor de andere mening, allemaal met een patent op de waarheid. Allemaal verantwoordelijk voor onnoemelijk veel leed. Daar heb ik dus totaal geen respect voor. Dat klopt.
 
Ik heb respect voor mensen, dat is tastbaar, en te verifiëren. Dat kunnen ook religieuze mensen zijn. Als die goed doen, heb ik daar respect voor. Maar niet voor zoiets abstract als 'religie' persé. Niet moeder Theresa dus, die miserie in stand gaat houden en zichzelf verijkt op kap van de sukkelaars. 
 
Voor mij mogen alle kerken en andere religieuze symbolen behouden blijven om ons er aan te herinneren hoe de religie onderdrukte en kapot maakte. 
 
Religie heeft het patent op beledigt worden en ze staan direct op hun achterste poten als er maar zoiets als een tekening van hun profeet verschijnt en slaan alles kort en klein. Maar wanneer ze in naam van die religie, vrouwen, besnijden, uithuwen, eremoorden plegen, ophangen, stenigen, zuur in hun gezicht gooien, als een hond behandelen, verder onderdrukken en vooral geen rechten geven, dan hoor je daar niets van. Zum Kotsen is dat. Ik neem het dus op voor die 600 miljoen onderdrukte vrouwen. Linkse tolerante denkers doen aan puur  schuldig verzuim tegenover die vrouwen. Daar doe ik niet aan mee. 
 
Als een vrouw in die landen verkracht wordt, dan is de man slachtoffer en wordt de vrouw gestenigd. Daar heb ik inderdaad geen respect voor, en daar ben ik zeer fier op.
 
Daarom geen respect voor religie. Het zijn verhalen die zijn uitgevonden om mensen te onderdrukken, niet te helpen. Ik zie niet in waar ik daar enig respect zou moeten betonen. 
 
Het is een andere mening, en een andere mening kan beledigen. Dat is nu eenmaal zo. Maar als dat niet meer kan, moeten we maar gelijk de vrije meningsuiting afschaffen.
 
Hoop dat het wat inzicht verschaft.
 
Je bent welkom om een doorwrocht artikel te schrijven met jouw mening daarover, ik zal het plaatsen? Dat beloof ik je. Dat is respect. Met feiten cijfers en argumenten. Zo gaat dat.