Groene bewegingen zijn tegen alles wat aarde juist groener en mooier maakt. Deze activisten zijn eigenlijk misantropen die de mens als kanker op onze aarde beschouwen, de bron van alle kwaad. Dat is religie.

Geen enkel klimaatplan in Vlaanderen zal ook maar één duizendste van een graad verschil maken

Maar er was ook veel goed nieuws op de klimaattop Vlaanderen

Gisteren 19 april naar de eerste klimaattop van Vlaanderen geweest. En “the usual suspects” waren allemaal op de afspraak. De ngo’s, de bedrijven, de banken en natuurlijk de onvermijdelijke politici die met uw belastinggeld mogen spelen en uitdelen. Wel ik heb nieuws voor al deze mensen. Niets, maar dan ook geen enkele van al deze miljarden kostende maatregelen die Vlaanderen neemt zal ook maar 1/1000 van een graad verschil maken op het klimaat van onze planeet. Maar er was ook goed nieuws. Blijven lezen dus.

Laat ik eerst het goede nieuws brengen. Vlaanderen gaat inzetten op een lager verbruik, minder stook- en energiekosten, betere isolatie en ja zelfs op het stoppen van lintbebouwing. Ook kleiner wonen, beter, stipt en proper openbaar vervoer, het verkorten van files, het zit allemaal in de maatregelen. Die zijn goed. Geen zinnig mens zal daar tegen zijn. Ik alvast niet. Dat juich ik volmondig toe. Niet dat het ook maar het minste effect zal hebben op het klimaat. Maar efficiënt omspringen met grondstoffen en een betere werk en leefomgeving creëren, is gewoon een goed en verstandig initiatief. Goede punten voor de regering hier.

Ander goed nieuws kwam er uit de mond van niemand minder dan sp-a politicus Ludwig Vandenhove. Jawel! Ludwig maakte de opmerking dat de subsidies voor windmolens niet kunnen blijven duren. Hij wist voorbeelden in Limburg waar bedrijven windmolens bouwen om vervolgens laten stil te staan omdat ze toch groenestroomcertificaten krijgen. Dat ze zelfs zover gingen om dat door te verkopen. Het is duidelijk dat ze bij Sp-a van het groenestroom debacle met de zonnepanelen en windmolens hebben geleerd. Dat is alweer toe te juichen. De windmolenboeren op zee bijvoorbeeld krijgen elk minstens 50 miljoen subsidie per jaar en dit voor een termijn 20 jaar, dat komt neer op 1 miljard per windmolenpark in de Noordzee, uw geld, mijn geld, dat rechtstreeks naar de winst van multinationale bedrijven vloeit. Dat hebben ze eindelijk door bij Sp-a. Waarvoor hulde.

Jammer genoeg was er ook nogal veel onzin te horen. Het begon al met de VTM huisalarmist Jill Peeters. Die mocht de inleiding doen en de zaak aan elkaar praten. Dat was van een haren-ten-berge-rijzende-misantropisch-activisme. Wat een ongefilterde onzin, mag die vrouw op de zaal daar los laten. Het was het warmste jaar ooit 2015 en dit jaar 2016, wist Jill, ging het record er weer aan. Ja, Jill weet dat al. Dat er ondertussen een paper in Nature staat met als coauteur niemand minder dan “hockeystick Michael Mann” die de pauze in de opwarming een feit noemen. Jill weet dat niet. Voor Jill is CO2 vergif en geen plantenvoeding. Weg ermee dus. Werkelijk niet één feit dat deze hysterica daar allemaal naar voor bracht was waar. Behalve de naam van de volgende spreker die ze aankondigde. Geert Noels en Frank Deboosere gingen op twitter ook ooit over de schreef  Dit artikel had dus ook over Jill kunnen gaan.

Dan was er nog de heer Leo Van Broeck (Architect en prof KU Leuven) Jong jonge, wat een  reïncarnatie van Malthus. Dat was bijna letterlijk citeren uit de verzamelde werken van deze 18de eeuwse econoom en predikant.  Het eten was op, de olie was op, de aarde kan nu al niet produceren wat wij mensen met 7 miljard verbruiken en nodig hebben. De mandarijntjes plantages in Almeria zo betoogde deze professor, met foto in de hand, des duivels, neemt teveel plaats in. De zaal at het op en nam de man ernstig. Agenda 21 en depopulatie. De prof droomde daar luidop van. In 1971 schreven John Holdren (wetenschapsadviseur voor Obama en Paul Ehrlich, winnaar van de genius award en verliezer van “the bet” met Julian Simon) het volgende We are not, of course, optimistic about our chances of success. Some form of ecocatastrophe, if not thermonuclear war, seems almost certain to overtake us before the end of the century. Hun doemvoorspellingen bleken fout. Net zoals al diegenen na hun en al diegenen voor hun die doem voorspelden. Leo Van Broeck zet gewoon een academische traditie verder.

Toen moest de Vlaamse spreekbuis van Groen nog komen. Mathias Bienstman de man van bond beter leefmilieu. Daar kunnen we kort over zijn. Stel u een tijd voor waarin alleen paard en kar voor vervoer zorgen, u uw eigen groenten terug kweekt en amper vlees eet, u niet meer naar de winkel hoeft, alleen wind en zon nog voor elektriciteit en verwarming zorgt. Zijn ideaal. Hij zegt dat zo niet hoor. Maar als je echt alle aanbevelingen van die man zijn organisatie en de partij groen zou volgen, dit zou het resultaat onvermijdelijk zijn. Tegen kolen, en alle fossiele brandstoffen zijn, tegen ggo gewassen, tegen grote goedkope landbouw, tegen de vleesindustrie, tegen nucleair. Kortom tegen alles zijn wat het leven aangenaam maakt. Dat is zo bij elke religie. Daar is ook alles wat plezant is verboden, slecht en zonde. Enfin, u ziet de gelijkenissen met wat religies zo populair maakt. Dat ze ook staan te protesteren bij ertswinning zoals koper, ijzer en rare aardmetalen, die broodnodig zijn om die windmolens en zonnepanelen te maken. Het gaat het onrealistische voorstellingsvermogen van Bienstman & co te boven. Maar het klinkt goed bij naïeve jonge mensen, die nog alles krijgen van pa en ma en nog niet hoeven te werken in de boze wereld.

Verder waren daar nog wat nobele onbekenden zoals een schepen van de partij Open VLD uit Hoeilaart. Wat die vrouw daar allemaal vertelde is gewoon schrijnend. Daar verspil ik geen woorden meer aan. Ook aan de vertegenwoordigster van één of ander cultuur subsidies verslindend vehikel die haar ei mocht komen leggen had niemand iets aan. Sorry voor de jeugdraad voorzitster. Een brave en toffe dame, maar het kan mij niet boeien. Teveel naïviteit. Lief en aandoenlijk, maar ze laat zich misbruiken omdat ze alleen maar eenzijdige informatie kreeg en niet geleerd heeft in het “beste onderwijssysteem van de wereld (sarcasme hier)” om kritisch te denken.

Ik ben 53 jaar. Sinds mijn jeugd hoor ik niets anders dan doemvoorspellingen. De toekomst zou er niet fraai uitzien voor mij. Er was de club van Rome, de voedseltekorten, het gat in de ozonlaag, zure regen, uitstervende diersoorten, chemische stoffen die slecht zouden zijn, nucleaire rampen en nucleaire oorlogen, het regenwoud zou tegen het jaar 2000 helemaal weg zijn etc. Nooit is er ook maar één van deze doemvoorspellingen uitgekomen. Integendeel, gedurende mijn ganse leven, heb ik alleen maar vooruitgang meegemaakt op alle vlakken. Met horten en stoten, niet perfect, dat zeker, maar wel altijd beter.

Niets van wat onze Vlaamse overheid doet zal ook maar de minste invloed hebben op het klimaat van de planeet. Beter dan Alberto Contador kan ik het niet verwoorden, cero, cero, cero, cero, cero, cero, cero, cero, cero, cero, cinco. Maar de maatregelen en politiek gaan wel miljarden kosten. Uw geld, mijn geld en het geld van mijn en uw kleinkinderen. Er is dus een moreel en ethisch gegeven. Wetens en willens miljarden verspillen aan windmolens en zonnepanelen is onze welvaart vernietigen. Dat kan ik niet toelaten. Ik zal er blijven tegen vechten. Dat doe ik via mijn blog en de sociale media. Met steeds meer aanhang en gehoor. We doen dus verder.

 

Klimaatzaak

Vandaag was het weer zover, op het radioprogramma Hautekiet werd weer volop gratis reclame gemaakt (met mijn en uw belastinggeld) voor het vermeende nobele “klimaatzaak project” . Dit maal gaan enkele eenzijdige, -dus per definitie- ongeïnformeerde Vlaamse grapjassen wat mopjes vertellen, om u trachten te overtuigen van het nut van deze totaal nutteloze juridische actie.

Ik ken een heel groot woordkunstenaar en komiek, wijlen George Carlin. Die heeft over al die milieuactivisten en wereldverbeteraars een hilarische stand-up. hier te bekijken. George zou deze “ons kent ons” in het kleine bekrompen Vlaamse grapjassen wereldje, moeiteloos de broek hebben afgedaan. Kijk en vermaak u.

Dat komt omdat George deed wat grapjassen (de narren van vandaag) behoren te doen namelijk anti-establishment zijn. De bekrompen alleen aan zichzelf denkende niet verlichte bourgeois linkse rakkers, die veegde George zo de mantel uit.

Geen kritische pers, geen lastige vragen, geen debat, niets van dat alles. Nu ook geen kritische komieken meer. Vlaanderen vandaag. Arm Vlaanderen.

In de VS was er onlangs een openbare hoorzitting over de vermeende gevaarlijke opwarming van de aarde. Het was rechtstreeks te bekijken. Wetenschappers pro en contra kwamen aan het woord. Tevens was er ook een ondervraging van de voorzitter van één van de grootste en meest invloedrijke milieuorganisaties ter wereld, de Siërra club. Liegen is geen verstandige zaak voor zo een commissie. Strafbaar in de VS.  Het is verhelderend om te zien hoe alarmisten zich in alle bochten trachten te wringen om dan toch maar geen antwoord te geven.

Credo van milieuactivisten zoals klimaatzaak is “ menselijke CO2 veroorzaakt gevaarlijke klimaatopwarming”

Credo van lukewarmers is “ ja, de aarde warmt lichtjes op, ja de mens zal daar een klein beetje in bijdragen, maar het is niet gevaarlijk”

Noteer, dat al wie ook maar een heel klein beetje afwijkt van het dogmatische credo van misantropische milieuactivisten een “denier, klimaatontkenner, nazi, negationist” zal gebrandmerkt worden. Ook al zijn het activisten van het eerste uur zoals James Hansen en Ken Caldeira en vele anderen die zich pro-nucleair uitlaten. Dat is niet om te lachen.

Het systematisch onderdrukken van de andere ongewenste mening neemt ontzaglijke vormen aan. Zo hebben leiders van deze milieubewegingen, activistische journalisten, openbare aanklagers, en politici al herhaaldelijk getracht om die afwijkende mening strafbaar te maken. Om de duizenden en duizenden sceptische wetenschappers, journalisten zoals Matt Ridley en politici die twijfelen aan de gevaarlijke opwarming these monddood te maken. Lysenko doctrine revisited.

Wie zegt dat het niet om politiek en ideologie gaat is ziende blind en een vijand van de vrije meningsuiting en bij uitbreiding van onze welvaart en die van uw kinderen en kleinkinderen.

Want vergis u niet. De politiek die in naam van deze ideologie en pseudowetenschap (volgens Nobelprijswinnaar Giaever en Freeman Dyson) gevoerd wordt is een miljardenverslindend subsidiemonster. Dat is uw geld, mijn geld en het geld van uw kinderen en kleinkinderen.

Google dat zelf al miljarden investeerde en nog eens miljarden subsidies uitgaf, gaf het met zoveel woorden en onverbloemd toe. Hernieuwbare gaat niet werken en al zeker geen klimaatverandering stoppen. De twee Stanford professoren – Ros Köningstein en David Fork die het project RE<C leiden, lieten daar geen enkele twijfel over bestaan. Als er niet iets werkelijk vernieuwend (iets wat nu nog niet bestaat) wordt uitgevonden, dan zal het nooit werken. Die uitvindingen worden nu niet gedaan, omdat de wind- en zonneboeren via uw en mijn belastinggeld een gelddrukmachine in handen hebben gekregen. Hun winst is uw belastinggeld. Een ergere meer misdadige vorm van crony capitalism is niet denkbaar.

Ondertussen zijn de meest fervente alarmisten, zoals hockeystick Mann nu ook overstag gegaan en geven toe dat er al sinds 1998 een pauze is in de opwarming van de aarde. CO2 steeg wel. Het scheermes van Ockham en hier is duidelijk, het credo “dat menselijke CO2 de aarde gevaarlijk doet opwarmen” is onverdedigbaar.

Dat is niet om te lachen. Of wel?