Een weekje desinformatie

Een weekje desinformatie en verzwijgen van feiten door onze media.

Titel: Zwarte Princeton-professor mishandeld door politie om drie jaar oude parkeerboete Het bleek een onzinnig verhaal te zijn. De videobeelden bewezen het haarfijn. Maar een rechtzetting kwam er niet. De vrouw reed zonder rijbewijs veel te snel en werd zeer beleefd aangesproken door de politiemensen.

De aanranders in Keulen bleken dus toch vluchtelingen te zijn. Maar u kreeg weerom geen rechtzetting. Ook niet in de Morgen die vorige week via Bart Eeckhout niet snel genoeg konden melden dat het geen vluchtelingen betroffen. Alleen “De Tijd” bracht de waarheid. 

Gigantisch veld met 100 miljard vaten olie in Groot Brittannië gevonden: maar u krijgt dat niet te horen. Levensbelangrijk toch. Hernieuwbare energie zuigt miljarden belastingen op. Geld dat beter kan gebruikt worden voor gezondheidszorg, pensioenen, armoedebestrijding, verlaging belastingen, lagere energiekosten voor de gezinnen etc.. U krijgt het niet te horen.

Dat socialistische heilstaat Venezuela op olie zit en er niets mee doet en dan nog eens zijn hydrodammen droom ziet ontploffen. U hoort er hier niets van.

Een analyse en nog één van ingenieurs, die de energiewende en de kostprijs van hernieuwbare energie in het juiste daglicht zet. U zal het niet te lezen of te horen krijgen.

150.000 Pinguïns dood in Antarctica, maar de waarheid is totaal anders. Die diertjes zijn gewoon gaan verhuizen. Wat heel gewoon is voor die dieren. Maar ook hier weer geen rechtzetting.

Luchtvervuiling: kranten bol van de onzin. Het is voornamelijk een Chinees en Indisch probleem. Maar dat nieuws krijgt u niet.

Een eenvoudige mevrouw uit Calais geeft een toespraak over de wantoestanden in Calais. De video gaat viraal, maar onze pers en de Franse geven geen kick. In UK was het wel nieuws.

Dat er in de VS niet meer, maar veel minder doden zijn gevallen door wapens. U hoort het niet. Sinds 1994 is wapenbezit met 56% toegenomen en moord met 49% afgenomen. Maar u krijgt steevast het riedeltje en tegenovergestelde verhaal. Zelfs Harvard zegt dat wapens dragen en moord geen enkel verband hebben met elkaar. Ik schreef er een artikel over geef burgers wapens, bewapen uw bevolking dat artikel is reeds meer dan 31.000 maal gelezen op mijn blog en al zeer vaak op andere sociale media overgenomen. Maar u zal er niets over lezen in onze gevestigde media; laat staan dat ook maar iemand het artikel kan ontkrachten.

Dit is maar een kleine week van snelle oppervlakkige observatie. Het is met zekerheid nog veel en veel erger. Wie dit leest zal zeker nog veel meer vinden op een week. 

Wie het nieuws volgt in onze media en dit vergelijkt met wat de rest van de wereld te zien krijgt, kan alleen maar vaststellen dat wij hier super eenzijdig berichtgeving krijgen. Er is vrijwel geen verschil tussen wat kranten brengen of nadien de bevriende weekbladen. Het is eenzijdig politiek correct en alarmistisch.

Een dikke volgevreten bamboe-knagende beer die met hulp van een mens zwanger is, dat is “breaking” nieuws. Arm Vlaanderen. Die beer zit dan nog eens, en dit na politiek getouwtrek, in een Waalse zoo.

Wie wordt er graag belogen elke dag weer en wil daar dan nog zwaar voor betalen, met 600 miljoen subsidies per jaar en zware abonnementen erbovenop.

Churnalism is de correcte term voor overgrote deel van dit dit soort verslaggeving. https://en.wikipedia.org/wiki/Churnalism

Dit en het activistisch opzettelijk verdraaien of niet brengen van de echte feiten. Wees kritisch. Altijd!

Serbian fake video; journalist won Pulitzer price with this fake.

Serbian emergency shelters for Bosnian refugees sold to the public as a concentration camp to win public support for international interference in the civil war.
In August 1992, millions of people were shocked to see photographs of a supposed Bosnian Serb death camp. But the death camp story was a lie. The ITN crew had filmed from inside a fenced-in storage area. By shooting through the fence ITN created footage that gave the impression that the Bosnian men were imprisoned. With a little editing, this footage was turned into pictures that gave the impression of a death camp - media manipulation.