Het IPCC zegt wat Joke Schauvliege zegt

Het IPCC geeft Joke Schauvliege gelijk. Waarom zegt groen dat niet?

Grow more trees, use more wood.  Dat is wat het IPCC zegt. Jawel!

Door haar uitspraak “ Een boom heeft altijd de functie gehad gekapt te worden”, heeft Joke Schauvliege overschot van gelijk. Maar de emotie laait weer hoog op. Want ocharme die bomen toch. Ik begrijp dat niet.

IPPC rapport uit 2007 – 4th assement.

In the long term, a sustainable forest management strategy aimed at maintaining or increasing forest carbon stocks, while producing an annual sustained yield of timber, fibre, or energy from the forest, will generate the largest sustained mitigation benefit.

Dat zijn dus 38 moeilijke woorden (forest carbon stocks, dat zijn dus gewoon bomen)

Het IPCC zelf zegt dus gewoon: Plant meer bomen en gebruik meer bomen. Niet meer of niet minder. Hout is de nummer 1 hernieuwbare energiebron van de planeet.

Er zijn op onze planeet 3000 miljard bomen. Tot vorig jaar dachten we dat het er 400 miljard waren. Maar een hertelling en een paper in “Nature” stellen duidelijk, het zijn er niet minder dan 3000 miljard.

Nee, het zijn niet de bomen die voor de meeste zuurstof op onze planeet bijdragen. Die eer is weggelegd voor fytoplankton. Dat zorgt voor 60% tot 80% van alle zuurstof op onze planeet.

Het zijn natuurlijk altijd mooie promopraatjes van groene groepen ‘ a “virgin forrest” Maar dat is onzin. Je kan evengoed praten over “ virgin potatoes” dat is even onzinnig. Bomen worden inderdaad geplant om dan te gebruiken. Gebruik minder papier en er zullen minder bomen worden gezet. Zo simpel is het toch. Welk gedeelte is daar niet aan te begrijpen?

Die leugens van alles wat de natuur doet is perfect en goed, daar mogen we niets aan veranderen, want dat is des duivels. Die raad ik aan eens een week in, of aan de rand van een regenwoud te kamperen. Ik ben benieuwd hoe één met de natuur de groene dromers dan zijn.  In de natuur is meer gif via dieren en planten en dodelijke ziektes op te lopen dan in uw comfortabele zetel thuis. Dat is zeker. Appels en amandelnoten bevatten cyanide en van nootmuskaat kan je geweldig hallucineren en in castor-bonen zit Ricine.

Wat maakt greenpeace, groen en de napratende eenzijdig geinformeerde pers daarvan?

De leugens van Greenpeace ontmaskeren. Onze pers doet daar niet aan mee blijkbaar.

The intergovernmental panel on Climate Change ( IPCC), the foremost peer-reviewed experts on climate Change, says the easiest and cheapest way to fight climate change is to leave trees standing and protect its biodiversity. Stepanhie Goodman, Greenpeace, Vancouver in 2011.

Dit is het standpunt van Greenpeace en groene misantropische groepen. Het is flagrant liegen, dat de tanden barsten. Maar niemand zegt er iets over.