Duitsland heeft wekelijks 11.500 gigawattuur aan elektriciteit nodig (dat is slechts 20% van alle energie die nodig is om het land modern te laten functioneren. Verwarming, industrie, transport etc. Zit daar niet in.

In 2013 was de wereldjaarproductie van lithium batterijen 34 gigawattuur.

Volgens de website van Tesla zal de jaarproductie van de gigafactory (zie onderste afbeelding) 35 gigawattuur bedragen. Dat is zoveel als de jaarproductie van 2013.

Er zijn dus amper (sarcasme hier) 328 dergelijke fabrieken nodig om Duitsland een volledige week elektriciteit te geven via batterijen.

In plaats van 328 megabatterijfabrieken te bouwen zou Duitsland een 10 tal nieuwe kerncentrales van de nieuwste generatie kunnen zetten, die alle kernafval voor 98% kunnen hergebruiken, (zie link naar Nucleair) en die in gesmolten zout werken. Die reactoren werken dus niet meer onder hoge druk en kunnen bijgevolg ook niet meer ontploffen.

Ook in ons land gaan we dus de Duitse heilloze weg op want voor onze minister Tommelein is Duitsland het te volgen voorbeeld. Stroomversnelling heet het onding dan nog.

Blackouts,lWindzwendel, enorm hoge elektriciteitprijzen, stroomtekorten… U weet wie te danken.