Kobo & co

Gisteren kwam niemand minder dan Youssef Aouriaghel mij melden dat ik een #fakenews video had geretweet. Dat was amusant vond ik wel, dat iemand met een #fakenaam nml Youssef Kobo, mij dit kwam melden. Hij kreeg redelijk wat steun van zijn linkse vrienden. Dacht bij mezelf, laten we die video en de maker eens wat nader bekijken en zien of het hier echt wel #fakenews betrof.

De video laat een Algerijns-Franse moslim zien die in een restaurant heisa gaat maken omdat het ramadan is en daar klanten zitten te eten en te drinken. Hij roept en tiert, zet de zaak op stelten en trapt het weer af. Diezelfde taferelen spelen zich ook af in een winkel, waar de man een redelijk aantal flessen kapot gooit. De man is een zelfverklaarde komiek, Yacine Hasnauoi. Voor die zaken heeft deze zeer gelovige moslim man zich nadien gaan excuseren. Hij wou de moslims niet in een slecht daglicht zetten, want zelf zeer gelovig Dat wil dus zeggen, dat de eigenaars, de klanten en omstanders niet op de hoogte waren van zijn plannen.

Een beetje zoals “femme de la rue” daar gaan ook twee dames op wandel en filmt de andere verborgen de reacties van het publiek. Zou dat dan onder grappig, of fakenews vallen? #dtv We kunnen Yacine zijn filmpjes misschien als sociaal experiment beschouwen. Niemand reageerde en hij mocht zijn gang gaan.

Speciale vorm van komedie is dat wel. Niemand kan er mee lachen behalve moslims en hun linkse apologeten. Zoals met Dieudonné M’bala M’bala, nog zo iemand die de weg naar de harten van de moslim heeft gestolen. We weten waarom uiteraard. Gezien het aantal echte vergrijpen, was een vergissing snel gemaakt uiteraard.

Die Yacine had een opvolgers in Nederland, de tuigvlogger Ismail Ilgun uit Zaandam. Die had het ook reuze naar zijn zin om de niet moslim medemens het bloed vanonder de nagels te pesten. Kreeg al een job bij krant AD. Ja, want die ongelovigen plooien snel. We krijgen hem wel op het rechte pad, als we er maar genoeg eitjes onderleggen. Zoiets dan. Zou het kunnen dat deze moslims zich verbergen achter hun vermeende komiek zijn, om wat ellende te maken? Zou weer zomaar kunnen.

Sommigen onder ons zijn daarom in totale verwondering en verwarring, zoveel grappige moslims, wat een gevoel voor humor. We wisten niet dat het er was.

Nu ik er verder over nadenkt, zie ik het wel. Zo is er recent een nieuw grappig en olijk koppel Arabische moslim komieken tevoorschijn gekomen. Koç & JahJah, de nieuwe Gaston & Leo van de politiek en inderdaad, wie naar hun verhaal echt goed wil luisteren, die komt amper nog bij van het lachen. Rik Van Cauwelaert is er ooit bijna ingebleven toen hij het boek van intellectueel JahJah las. Het mag dus geen verrassing heten.

JahJah heeft zelf besloten die andere  grappige groep, mouvement x te verlaten. Daar moeten ze nu met twee verder. 

Wat ik persoonlijk als grappig en fakenews experiment zou willen zien is het volgende.

Ik stel voor dat de foute en totaal ongelovige vrienden, vandaag overdag een barbecue met varkensvlees gaan houden in Molenbeek. Met uiteraard alcohol, muziek en schaars geklede dames, die dansen op haram muziek. Een tekenwedstrijd voor kinderen met als opdracht, maak een grappige cartoon over de profeet, zou dit helemaal afmaken.

Of een Jood die voor de grap en moskee binnengaat met een fake bommengordel. Hilarisch, ziet u de grap er al van in. Die moslims gaan zich bescheuren. Wat een kerel, die Jood. Volle zalen gaat die trekken. Of onderduiken voor de rest van zijn leven, als hij daar al levend zou wegkomen, dan toch.

Ik zie de titels in de kranten overal ter wereld al. « België op de rand van een burgeroorlog » of «  Deze nacht weer 100 wagens opgebrand in Molenbeek » of «  rellen breiden zich uit naar andere landen » of « moslims roepen fatwa uit over komieken » Enfin u kent ze wel de titels. We hebben er de laatste twintig jaar zoveel gezien.

Charlie Hebdo maakte grapjes over moslims. Nog grappigere moslims schoten hun kalasnikovs leeg op de redactie. In UK staan er naar ik lees 23.000 van die grapjassen klaar om hun komisch talent bot te vieren op de argeloze ongelovige. 

Moslims maken dus graag grapjes dus, ten koste van die ongelovigen. Ook mogen ze grapjes maken over zichzelf. Maar alleen een moslim mag dit. Anders is het ambras, Islamofoob, racist, en wat zal het weer niet zijn dat we moeten horen.

Toen ik het filmpje van  Ex moslima voor het eerste op youtube promootte en naar mijn volgers stuurde, werd dit onmiddellijk fel bekeken. Leest u even de commentaren op youtube. Het aantal moslims dat er reageerde om aan te duiden dat het fake was, en dit geen moslima kon zijn, was bijna niet te tellen. Ondertussen verscheen er een stuk van haar in het AD in Nederland en zijn er al verscheidene mensen met wie ik de dame in contact bracht. Ze is dus echt en inderdaad een ex-moslima.

De reacties op de tweets spraken boekdelen. Fakenews, niet echt, en het kwam allemaal van de usual suspects. Moslims en hun politiek correcte vrienden. Zelden eentje voor steun of hulp of zelfs maar begrip voor wat de vrouw had meegemaakt uit die hoek. Het « islam is vrede » verhaal mag niet worden doorbroken. Kobo & co heb ik niet gehoord toen. Behalve in het begin, toen ze hoopten dat de vrouw nep was.

Wat we nu nog dagelijks meemaken is de vraag om de vrouw te spreken, omhaar te interviewen. Niet om haar verhaal te horen en te brengen, maar om haar te ontmaskeren. Dat dit haar dood zou betekenen, het is maar bijzaak voor de politiek correcte kerk.

Er is minder te doen onder de wakkere linkse apologeten over een bomaanslag waarbij 22 jonge mensen om het leven komen, dan een vermeende fakenews video van moslims die heisa gaat maken, bij nietsvermoedende niet moslims. 

Sta mij dus toe, dat ik jullie hypocriete kritiek naast mij neerleg. Dat ik het absoluut niet serieus neem.

De religie van de lange tenen, speciale noden en verzuchtingen. Nee, ik zie het grappige er niet van.