Pandemie van politieke correctheid bleek dodelijker dan het virus zelf.

De politieke correctheid schrijft voor dat het racistisch is om over het ‘Chinees coronavirus’ te spreken. Maar dat zijn ze pas gaan vinden nadat Trump ook de naam ‘Wuhan coronavirus’ is gaan gebruiken.  

Het is gebruikelijk om naar infectieziekten te verwijzen op basis van hun geografische oorsprong. Voorbeelden zijn Aziatische griep, Boliviaanse koorts, Ebola, Duitse mazelen, Japanse encefalitis, De Hongkonggriep, de ziekte van Lyme, het Marburg-virus, het Middle east respiratory syndrome (MERS), Pontiac-koorts, Rift-koorts, Spaanse griep, Venezolaanse koorts en het West-Nijl-virus. Spaanse griep was waarschijnlijk een verkeerde benaming. Het is mogelijk afkomstig uit Kansas. Maar het benoemen van Spaanse griep is nooit een reden geweest om Spanjaarden te haten. Er zijn ook geen aanwijzingen dat de namen van een van de andere ziektes tot toenemend 'racisme of vreemdelingenhaat' zouden inspireren of oproepen.

Het noemen van COVID-19 "Chinees Coronavirus" is dus correct en absoluut niet racistisch. Het is ontstaan ​​in China. Maar het is niet alleen daar ontstaan, zoals Victor Davis Hanson heeft opgemerkt, verborgen de leiders van de Communistische Partij van China de uitbraak gedurende een aantal cruciale weken voor de rest van de wereld. Ze hebben de besmettelijke aard ervan nog een aantal keer verkeerd voorgesteld. Ze lieten duizenden Chinese staatsburgers over de hele wereld reizen terwijl ze de mogelijke gevolgen verdoezelden. De inmiddels overleden Dokter Li Wenliang die het virus ontdekte werd het zwijgen opgelegd En de Chinese regering beweert ten onrechte dat het Amerikaanse leger verantwoordelijk is voor de introductie van het virus. Onder die omstandigheden is bezwaar maken tegen het noemen van het virus 'Chinees coronavirus' op zijn zachtst gezegd ten zeerste misplaatst.

Deze pandemie was al in een wetenschappelijk rapport van 2007 aangekondigd.

We zien vandaag ook het grote failliet van de ziekelijk politiek correcte organisatie de WHO (World Health Organization) die op 14 januari nog stelde dat er geen bewijs was van besmetting van mens op mens en zelfs op 23 januari nog geen alarm sloeg voor de rest van de wereld. 

Natuurlijk varen gezagsgetrouwe luitenanten zoals viroloog Marc Van Ranst blind en in alle vertrouwen op dergelijke autoriteiten. Viroloog Van Ranst en Minister De Block evolueerden op twee weken van  ‘het is maar een griepje’, tot ‘we gaan dit nog een jaar meedragen’ Geef hem een titel van Baron twitterde Alexandra D’Archambeau. Ze meende het! 

In 2018 verklaarde die WHO klimaatverandering als grootste bedreiging voor de mensheid. Met het verslag van de coronavirusdreiging uit 2007 in de schuif. Even de Netflix documentaire ‘pandemic’ kijken en u bent mee. 

Eind januari, toen de pandemie in volle zwang was, was de WHO nog in volle actie en met een leugenachtige campagne tegen de e-cigarette.

Op het hoogtepunt van de Ebolacrisis in 2014, was de focus van de WHO de strijd tegen vaping de hoogste prioriteit.   

Reeds in 2007 was er aldus een uitgebreide wetenschappelijke studie die duidelijk stelde dat er een pandemie zat aan te komen. Dat het in vleermuizen zat en dat de cultuur in China, van het eten van een broodje vleermuis en andere exotische vuiligheid, een tikkende tijdbom was. Bij ons sluiten ze een restaurant als er één kakkerlak loopt, daar is dat blijkbaar een snackje voor het eten. Een spin ‘s morgens in de badkamer, hmm lekker, de croissant zullen we morgen wel eten. 

Straffer nog: de WHO bekritiseerde in volle coronacrisis de VS vanwege de inreisbeperkingen, tweet voormalig VN ambassadeur Nikki Haley. Veel erger nog, China werkt nog steeds niet mee en weigerde openheid te verschaffen aan de WHO over de ernst van de situatie. Ondanks dat alles, weigeren WHO ambtenaren Taiwan te erkennen. 

Het was geen ‘zwarte zwaan’ zegt auteur van de gelijknamige boek Nicolas Taleb. Dit had kunnen vermeden worden.

In het programma Nachtwacht met Jan Leyers, zei professor Neyts onomwonden klaar en duidelijk: we vroegen geld om onderzoek te doen en medicijnen te ontwikkelen. We kregen niets. Tja, onzichtbaar menselijk CO2 belasten was een pak lucratiever natuurlijk. 

Mondmaskers lagen te rotten bij onze defensie en testen waren niet voorhanden. Maatregelen waren niet getroffen en de nieuwe mondmaskers hier krijgen was weer een uitgave van de betere Belgenmop. Dat had zo uit een aflevering van De Kampioenen kunnen komen, met als leverancier Balthasar Boma. Mijn gedacht! Allemaal in de adelstand zeg ik u. Boma leverde er 100.000, mooi verpakt in gebruikte bananendozen. Onbruikbaar dus! Geen scenarioschrijver zou er ooit zijn opgekomen. 

Tot er dus in Italië plots lijken zich begonnen op te stapelen. Toen schoot men in actie. Maar we krijgen felicitaties van de hele wereld aldus Jan Segers van Het Laatste Nieuws.  Inge Nouwen twitterde: ‘vertrouwen komt te voet en gaat te paard, Jan Segers heeft zopas een Ferrari gepakt’. 

Op onze VRT kwam een experte vertellen dat hun modellen, die eerder het gebruik van elektrische wagens trachtte te voorspellen, of toch zoiets, heel erg accuraat waren. Maar voorspellen wanneer de piek was, wanneer het zou afnemen, het verloop….? Nee dat ging toch niet. Ik dacht dat ik naar een aflevering van ‘in de gloria’ zat te kijken schreef iemand op twitter. 

Kijkt gerust even naar deze compilatie hier van Professor Frank Thevissen, hoe beschamend traag en slecht wij dit hebben aangepakt. Kijk dan naar de tijdlijn en de snelle maatregelen van Orange man bad even, die in januari al maatregelen nam. Maar wij krijgen dus blijkbaar felicitaties. Boink! Het is aan te raden om dan ook even naar Tucker Carlson te luisteren. Hij laat zien hoe de progressieve pers nog aan het lachen was met corona en hoe Trump voor zijn inreisverbod uit China, door de democraten nog het predicaat racist kreeg opgekleefd. Toen was er nog geen begin van een maatregel in dit land te bespeuren. Zelfs de democratische gouverneur van Californië Gavin Newson, verdedigde Trump met verve, voor zijn snelle aanpak. 

Italië, Spanje en New York zijn dus echt niet toevallig de zwaarst getroffen gebieden. 

Italië vroeg hulp aan de landen in Europa, en alle grote Europese leiders, die zo de mond vol hebben over solidariteit keken naar hun schoenen. Het waren ChinezenCubanen en grote vijand de Russen die Italië ter hulp snelden. De kans dat Italië na de coronacrisis het zwalpende Europese schip wil verlaten onder druk van een morrende bevolking is hiermee exponentieel toegenomen. 

Dat was wel allemaal nadat de burgemeester van Firenze Dario Nardella, eerst nog hartelijk had opgeroepen om eens een Chinees te knuffelen. Want anders was je een racist. Een geval van dodelijke Politieke correctheid. Hij was niet alleen met dat initiatief, ook de burgemeester van New York en halve communist De Blasio riep op 2 maart nog op om te feesten en uit uw kot te komen, als reactie op de maatregelen van Trump om het virus buiten de VS te houden. 

En op 9 maart stapten er nog honderduizenden femisten fier door de straten in alle grote steden van Spanje. De socialistische premier liet begaan, want dat zijn de progressieve kiezers. “Sexism kills more than the coronavirus.” “The patriarchy kills more than the coronavirus.” Droegen de roze mutsen mee in de betogingen. Ze zijn op hun wenken bedient, want corona is veel dodelijker voor mannen dan voor vrouwen. 

Dat kwam voor de oproepen om in Chinatown Chinees nieuwjaar gaan te vieren op 9 februari. De gezondheiscommissaris van New York, Oxiris Barbot, tweette dat er volop Chinees nieuwjaar moest gevierd worden, want er was veel ‘desinformatie’ over het coronavirus. Ze waren helemaal klaar in New York, zo verklaarde ze. 

Hun ‘woke’ zijn, hun ‘politiek correct’ zijn, hun haat tegen Trump, is dodelijk gebleken voor hun  eigen bevolking. New York kreunt onder de pandemie en De Blasio is nu boos op Trump. Maar dat er sinds 2003 16 ziekenhuizen  in New York hun deuren sloten, daar spreekt hij niet over. 

EU gaat van goud koper maken. 

Ondertussen maakten onze EU-fantasten wel al een filmpje met Ursula von der Leyen als steractrice, om u uit te leggen hoe u de handjes moet wassen. Het filmpje ‘hoe uw poep afvegen’ is wegens budgetoverschrijding wellicht niet gemaakt. Zucht, sarcasme!

De EU heeft naar goede gewoonte weer het lumineuze idee om geld uit lucht te creeëren en wil nu met een druk op de computerknop, voor een paar duizend miljard Eurobonds invoeren. De goede spaarzame landen mogen opdraaien voor de schulden van de club-med landen. Een Nederlandse treinbestuurder die met 66 op pensioen gaat, zal zijn pensioen zien dalen, omdat hij solidair moet zijn met een Franse treinbestuurder die op 52 vol met pensioen mocht. 

Geld bijdrukken, dat konden de oude Grieken al, toen ze hun gouden munten verdunden met koper en nadien alleen nog koper overhielden. Tijden veranderen, mensen niet. 

Zouden er nu nog veel mensen zijn die beweren dat we hier toch zoveel terugkrijgen voor die 54% overheidsbeslag die we afdragen. Of zijn het alleen de ambtenaren en politici die met volle wedde rustig thuiszitten die nog zo denken? Nu ja, dat zijn er ook heel veel.